awesome generation.

Uncategorized

CAT. Sé que ja he fet referència al tema de les generacions però és que, què voleu, és el que m’ha tocat viure. Després de totes aquestes setmanes m’he adonat que pertanyo a una generació que, com diria la dita, no és ni chicha ni limoná. Som meitat analògics, meitat digitals, meitat del segle XX i meitat del XXI. No sé per quin motiu, però hem nascut en una era de canvis, on sembla que tot l’antic està sent substituit per altres elements nous, trencadors, revolucionaris.

Som la generació que va viure el canvi de la pesseta a l’euro i que, tot i comptar amb euros la majoria de les vegades, encara trobem astronòmicament elevada la quantiat de 60.000 euros i són (només?) 10 quilos. Som de la generació que concebim la infància com un període d’estar al carrer i pelar-se els genolls, més que no pas deixar-se la vista en una pantalla d’ordinador, fent la mateixa cosa; divertir-se. Tot i que hem crescut amb internet, encara ens sorprenem cada dia quan sentim a parlar de realitat augmentada i termes similars i ens creiem tot el màrqueting viral que ens colen les agències publicitàries. Som de la generació que veiem dibuixos dibuixats (res d’ordinadors), que seguim enviant postals, els que havíem après el truc amb els bolis bic per girar els cassets que s’espatllaven, els que sabem que a l’hivern fa fred i a l’estiu calor (com dirien els grans personatges d’ice age “esto de la era del hielo ya está pasado de moda, ahora lo que está in es el calentamiento global”), els que havíem de copiar a mà els ennunciats dels llibres del cole perquè no teníem portàtils (ni cars ni barats, innexistents), els que vam viure (per sort nostra) l’auge de zara i companyia, els que fèiem fotos amb carret i velàvem els carrets i no ens queda cap record d’aquelles vacances (en alguns casos gairebé millor que s’esborressin…), els que sabíem tant poc anglès que encara ara pronunciem u2 tal com sona (u-dos de tota la vida, i que no ens vinguin amb cuentos)… Podría seguir fins la sacietat, però no ho faré (que és tard i vol ploure… veus, també som de la generació que encara fa servir frases fetes però paro que sinó no acabem.)

En definitiva, he comprovat que, tal i com em temia, som realment aquesta generació que viu entre dos móns, el que poc a poc es va apagant i el que sembla que, definitivament, li prendrà el relleu. Ara ens toca a escollir a nosaltres amb quin vaixell ens volem embarcar, tot i que sembla que n’hi ha un que sembla segur que anirà a la deriva… De totes maneres, no perdo la fe i sé que encara que siguem una generació perduda no som una generació descarriada, ja que ens han etiquetat de generació y, generació why (sempre preguntem), igeneration (és evident l’impacte de les marques, potser encara tindrem feina!) i també generació einstein ja que, segons Jeroen Boschma som “més ràpids, més llestos i més sociables”. Així doncs, un hurra per la nostra generació i totes les coses que encara ens queden per fer. I és que, encara que ara no ens ho sembli, the world is just awesome.

Advertisements

2 thoughts on “awesome generation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s