l’art urgellenc i le petit prince

art, català

CAT. I com que no tot són notícies dolentes pel que fa referència a l’art, ni molt menys, l’Aparador de la Seu d’Urgell canvia d’aspecte de nou. Per si algú va una mica peix, l’Aparador és una mena de museu al carrer (que abans era l’aparador d’una botiga, orignal el nom, oi)  que un pot veure tot passant pel Plana (el bar més famós de la Seu, bien sûr) i que canvia mes rere mes per oferir diverses propostes, algunes d’elles molt interessants. Bé, doncs durant el març s’hi poden veure quadres de nines de colors i d’ulls grossos, com les que a tots ens agradaria saber dibuixar (però que no ho aconseguim). Per anar fent boca, aquest és el blog de l’artista.

Penjo aquesta, que és una de les il·lustracions que més m’agrada, i més encara perquè he descobert (amb l’ajuda d’una experta, com és la meva mare) que és un fragment de Le Petit Prince (que jo tenia una mica rovellat però que veig que hauré de rellegir):

– Non, dit le petit prince. Je cherche des amis. Qu’est-ce que signifie “apprivoiser” ?

– C’est une chose trop oubliée, dit le renard. Ça signifie “créer des liens…”

– Créer des liens ?

– Bien sûr, dit le renard. Tu n’es encore pour moi qu’un petit garçon tout semblable à cent mille petits garçons. Et je n’ai pas besoin de toi. Et tu n’as pas besoin de moi non plus. Je ne suis pour toi qu’un renard semblable à cent mille renards. Mais, si tu m’apprivoises, nous aurons besoin l’un de l’autre. Tu seras pour moi unique au monde. Je serai pour toi unique au monde…

Veieu? La barreja d’elements culturals MAI pot ser dolenta. I la primera il·lustració n’és una prova evident. Per cert, com mola tenir artistes locals, no?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s