An education (for everybody)

català, cinema, english

CAT. La història de noia jove que s’enamora d’un caballer canós però glamurós es pot trobar en innombroses històries mil vegades repetides tant en la literatura com en la resta de les set arts. Tot i així, encara hi ha ocasions on l’espectador es sent completament fascinat. És l’exemple de An Education (2009), una pel·lícula britànica l’argument de la qual tracta, essencialment, aquest fet. Tot i saber que és una història sense final feliç on la noia sempre en surt perjudicada, veient aquesta pel·lícula una no pot deixar de sofrir amb ella i desitjar, d’alguna manera, que se’n surti.

Peça a tenir en compte per tots els amants de les arts, la crítica l’ha valorat molt bé, i també ho han fet escriptores de la talla d’Elvira Lindo que confessen haver passat pel mateix tràngol, el desencís adolescent que la fa madurar a una de cop. Aquests mals moments poden venir causats per molts motius, així que, tot i no haver sofert en carn pròpia aquesta experiència, aquesta pel·lícula és una lliçó de com saber viure la vida, de com afrontar els problemes i treure’n una bona experiència i, sobretot, de com riure’s dels maldecaps, perquè us asseguro que el riure de Carry Mulligan (la protagonista del film) s’encomana i, entre llàgrima i llàgrima, no pots evitar somriure per lo desastrosa que és la vida en general, però lo bonic que hi ha en tot plegat.

ENG. Young lady falls in love with a gentlemant that doubles his age. Seen it. Literature and cinema are full of this typical story but there’s still always someone who can turn this into a wonderful thing. This is An Education (2009), a film where, despite knowing there’s no happy ending, you’re secretelly wishing that she will be able to make it. This is actually a true story that is constantly happening in real life and, usually, it’s kind of a trauma for teenagers. Despite I havn’t been through this, the film is actually more that that; it’s a lesson of how to life live, how to front problems and find an optimal solution to it but, besides everything, a lesson of how to laugh at troubles you might have in life. I assure you the smile of Carry Mulligan (the protagonist) will make you feel that, after all, life is nice.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s