El glamour de la revolució

art, català, others/altres, photography

 

fotografia feta pel fotògraf d'AP Francoise Mori i publicada a El Pais

CAT. Els francesos no s’estan d’hòsties. Quan decideixen que cal fer vaga, es fa vaga. No la plantejen durant mesos, sinó que és la vaga la que pot arribar a durar mesos. Pel camí cremen cotxes, tanquen universitats i pretenen deixar la població sense gasolina. El motiu, aquest cop, és l’ampliació de l’edat de jubilació als 62 (62!!) anys. Així que porten un parell de mesos montant pitotes per tot arreu per tal que el govern els escolti. De moment, Sarkozy es fa el suec i tira pilotes fora, dient que la reforma s’aprovarà igualment, mentre treballadors i estudiants surten un cop darrere l’altre al carrer per reivindicar els drets que creuen que es mereixen de l’Estat francès (no oblidem que el seu lema és Liberté Egalité Fraternité…). Això, evidentment, com en tota bona reclamació s’intenta aconseguir mitjançant manifestacions i protestes, convertint-se en un punt ideal per mostrar-se com més revolucionari possible i aconseguir bones imatges de premsa.

Al blog Trending Topics de El Pais, es comenta aquest fet, i es fixen en el glamour que transmeten algunes francesetes llibertàries (mai s’ha de perdre la compostura).  Queda clar, doncs, que una imatge on una francesa alçi el puny quedarà gravada a la nostra retina i es convertirà en una icona popular. Per què? Segurament perque això ven més que la imatge d’uns quants sindicalistes amb canes i idees llibertàries, que no acaben d’encaixar amb el seu entorn.

Així doncs, amb certa nostàlgia del maig del 68, veurem en què queda tot això, tot i que sembla que, com moltes altres reclamacions de la democràcia, acabarà en paper mullat. Bé, sempre ens quedaran les consignes que han decorat carpetes i agendes d’estudiants durant tots aquests anys. Quin serà el nou “sous les pavées, la plage?”, perquè de moment, demanar l’impossible, no està donant gaire bons resultats…

 

Llegeix el post de Trending Topics aquí.

Advertisements

One thought on “El glamour de la revolució

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s