De la Vida de Pi i dels naufragis

books, català


CAT. Últimament tot em recorda a la lectura. Deu ser que el meu inconscient té ganes de llegir, tot i no trobar el temps. En aquest cas el que em va cridar l’atenció ha estat una notícia al diari que explica que s’han rescatat 3 joves a Nova Zelanda que s’havien perdut al mar i van trobar-los 50 dies després a 1300 km del lloc on havien desaparegut. Per sobreviure, s’havien alimentat d’aigua de pluja, cocos i carn crua d’una gavina que havien aconseguit caçar. Les seves famílies, que els donaven per morts, havien fins i tot celebrat els seus respectius enterraments.

Aquesta notícia m’ha fet pensar en un llibre que vaig llegir fa temps, que es diu Vida de Pi, de Yann Martel. Narra la història d’un jove hindú anomenat Pi Pattel que emigra a Canadà amb la seva família per tenir una vida millor. Durant el viatge, el vaixell en el que naveguen naufraga i Pi es troba a la deriva en un bot salvavides amb una hiena, un oranguntà, una zebra ferida i un tigre de Bengala. Pi haurà de sobreviure, no només a la dificultat que suposa estar a la deriva sinó al cicle natural de la vida i el rol que els animals tenen en ella. Haurà d’intentar, doncs, domar el tigre per a poder tenir alguna esperança.

És un llibre complicat de llegir i sumement dur, però és d’una qualitat excel.lent. Encara que hi hagi moments en que tens ganes de deixar-lo de banda per la duresa de la història, al final sempre acabes tornant-lo a agafar, i quan finalment l’acabes t’adones que és un llibre molt bo, un d’aquells que com deia ahir hauria d’estar a la llista dels més llegits, i aquest ja va amb premi Booker inclòs. D’aquesta manera es pot demostrar la meva teoria per la qual, que un llibre no sigui conegut no significa que no sigui bo i, sobretot, que no sigui una bona recomanació.

I és que, tot i ser una història fictícia i en alguns moments inverosímil, es podria dir que el parecido con la realidad es pura coincidencia… O no!

A la foto, un dels joves rescatats que ha passat 50 dies al mar a Nova Zelanda. (treta de la galeria de El Pais)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s