Pâtisserie française

català, cuisine

Pain au chocolat

Croissant au beurre

Crêpes

Macarons

Biscuits sablés

Fondant au chocolat

Tartine au beurre

Magdelaines

Confiture

CAT. Llegia avui un post a El Comidista (blog sobre cuina de El País) un article de Mikel López en que l’autor es preguntava per què els croissants de casa nostra són tant dolents. Aquesta pregunta també me l’he fet jo molts cops, sobretot des que tinc la sort de poder menjar croissants de veritat cada dia.

Els francesos poden ser moltes coses, però a l’hora de cuinar dolços, pastissos i reposteria en general no hi ha ni cristo que els guanyi. Si mai heu tingut l’oportunitat d’entrar en qualsevol “boulangerie” gala sabreu de què parlo i us haureu adonat que només creuar la porta el vostre estòmac ja protesta insistentment, feu salivera i el vostre sentit de l’olfacte s’ha tornat completament boig. Un cop a l’aparador mai saps què triar; tot té massa bona pinta, i massa calories, també. Pain au chocolat, croissants o crêpes, tot conté la mateixa quantitat (astronòmica i totalment exagerada) de mantega. Però és probablement aquest el secret, que no s’estan de posar-n’hi, tot i que després les teves venes, i el teu colesterol, no siguin capaços de processar tal quantitat làctica tal quantitat de greixos (perdó Juju-sabionda). De totes maneres, el plaer d’esmorzar un croissant amb un cafè o llet en qualsevol terrassa no té preu: la reposteria francesa és suau, esponjosa i no vols que s ‘acabi mai.

Sigui com sigui, tot és bo si es pren amb mesura, diuen. Per això us deixo avui unes quantes fotos (totes tretes de We Heart It) per a que el vostre paladar disfruti, sense que hagueu de sentir-vos malament i anar corrent a reprendre la classe d’steps que teniu tant abandonada. Bé, i per què enganyar-nos, també és per fer-vos una mica d’enveja de tot el que jo puc tenir cada dia al viure a l’altre costat de la frontera (ja que no puc tenir ni pernil ni fuet…)!

Advertisements

3 thoughts on “Pâtisserie française

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s