Luzinterruptus

art, català, photography

CAT. Luzinterruptus és un col.lectiu d’artistes espanyols que fan performances i espectacles on la llum és la principal protagonista. Dins un entorn urbà, desenvolupen tot tipus d’experiments lumínics que els han convertit en referents en aquest tipus d’art.

Segons els membres del col.lectiu, entrevistats al blog Urbanartcore, la idea d’utilitzar la llum ve donada perquè és un element amb molta força visual que, a més, no degrada les estructures urbanes com ho fan altres expressions artístiques, com per exemple el graffiti. Pretenen acostar l’art a qualsevol persona que passi pel carrer, que pugui disfrutar de l’obra sense necessitat de més explicacions. Els temes en les seves instal.lacions depenen, en algunes ocasions es fa una reivindicació (com el cas dels Pares Noels aquest any), i en altres ocasions l’objectiu que es persegueix és el d’embellir un espai, com en tots aquests exemples:

Carrils bici, Madrid 2010

No mires a la luz, Madrid 2010

Hojas secas sobre gris urbano.

Poesía iluminada, Madrid.

Septiembre en Madrid

Alienígenas en merienda libre.

Barcos de viaje al mar

Literatura versus tráfico

En tots els casos, representa una nova experiència, i diuen diferenciar-se d’altres artistes que han treballat amb la llum perquè les seves obres, urbanes i clandestines, són deixades a l’abast dels peatons per a que interactuïn amb elles com vulguin. El resultat és una experiència molt interessant que, tot i perseguir objectius diferents, al final sempre acaba convertint-se en una manera de fer més bonica una ciutat, donant un nou ús a la llum, desconegut per molts de nosaltres.

Us recomano veure totes les fotos de cada projecte, per comprendre el per què i veure el procés complert. Podeu fer-ho aquí.Les imatges són extretes del seu blog i de la entrevista.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s