La història del món en 100 segons.

català, video

CAT. La versió electrònica del diari Ara es feia ressó aquesta setmana d’un clip de vídeo molt interessant creat per dos enginyers informàtics anglesos. En 100 segons, i a través de punts de color que s’il.luminen i s’atenuen han reflectit l’evolució que ha seguit el món en el que vivim en termes de batalles, descobertes i altres esdeveniments històrics.

Per fer-ho, han utilizat les coordenades i fets històrics dels articles penjats a Wikipedia (uns 424.000 articles amb referències de més de 35.000 esdeveniments). Al final, amb uns 14,238 esdeveniments, han creat un codi Java que posteriorment han animat. Evidentment, tot el procés ha estat acelerat, per poder reduïr en 100 segons més de 2000 anys d’història. Aquest interessant video ha esdevingut immensament popular a la xarxa, i ja ha obtingut numerosos reconeixements, com el premi “Best Visualization” (millor visualització) pel blog History Hack Day del diari The Guardian.

En qualsevol cas, aquesta petita animació em fa pensar en lo petits que som dins aquest món, en com el temps passa de ràpid i, sobretot, en com tot es pot resumir en uns simples punts de color. També és interessant veure com els esdeveniments comencen i són ben pocs, i com es van expandint i fent més seguits a través dels cinc continents.

Sigui com sigui, una bona lliçó d’història, per a que després es digui que a Internet no es pot aprendre!

 

Més informació al blog d’uns dels creadors del vídeo.

Advertisements

One thought on “La història del món en 100 segons.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s